субота, 29 червня 2013 р.

ТОП 5 НАЙПОПУЛЯРНІШИХ УКРАЇНСЬКИХ ДИТЯЧИХ ЖУРНАЛІВ

Усі люди (і дорослі і малі) цікавляться тим, що нового відбувається у світі. Комусь цікаво все про кіно чи мистецтво, хтось хоче знати про нові відкриття у світі природи чи в науці і техніці, а когось цікавлять новинки літератури. Про все це ми можемо дізнаватися із періодичних видань – журналів та газет. Існують такі видання і для дітей. Щороку в Україні виходить у світ близько 100 назв дитячих газет і журналів. Чи потрібне дітям таке розмаїття? А якщо потрібне, то для чого?
Читання дитячої періодики вводить дитину в світ інтелекту і гри, вчить цікавитися новими подіями та явищами, перейматися суспільними проблемами, брати участь у спільній справі (конкурси, вікторини, колекціонування), а значить готує її до активної життєвої позиції. У дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі.
Тож давайте знайомитись.



Це один із „найстаріших” в Україні дитячих журналів для учнів початкових класів. Перший його номер вийшов у січні 1928 року в місті Харкові. А потім видавництво переїхало до Києва. На сторінках журналу друкувалися твори для дітей найкращих українських письменників: Максима Рильського, Михайла Стельмаха, Остапа Вишні, Всеволода Нестайка, Ліни Костенко, Григора Тютюнника, Євгена Гуцала.
Сучасний „Барвінок” має багато різник розділів, які у журналі називаються рубриками. Наприклад, у рубриці „Ми любимо читати” друкуються літературні твори українських авторів, а рубрика „Книга золотих казок” пропонує читачам українські, грецькі, чеські, фінські, англійські та інші казки народів світу.
У рубриці „Це твоя Україна” школярики можуть дізнатися про історію України, а „Наш скарб – рідна мова” відкриє красу рідного слова, запропонує різні мовні цікавинки.
А про що йдеться у рубриках „Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?”, „Що в імені твоєму?”, „Марочка від поштарочки”, „Банк усіляких цікавинок”, „Принцеса”, „Роботоленд”, „З торбинки дядечка запитальника”, „Клуб „Форвард””, „Місто ідеальних взаємин”, „Чи правда, що...”, „Літературний конкурс” можете дізнатися самостійно. Як? Наприклад, взяти журнал у шкільній бібліотеці або виписати його на пошті. Тоді один раз на місяць його будуть приносити до  поштової скриньки і не доведеться кожного разу бігати у бібліотеку чи до кіоску. Детальнішу інформацію можна знайти на сайті журналу: http://www.barvinok.info


Цей дитячий журнал виник у 1996 році. Головним персонажем у ньому став кмітливий, веселий та непосидючий борсучок на ім'я Пізнайко. Ця тваринка є дуже поширеною в Україні. А завдяки новому дитячому журналу про це дізналися тисячі діток. В січні 2001 року з'явився ще й англомовний журнал „Posnayko”. За 15 років свого існування журнал здобув чимало нагород. А на його сторінках, окрім борсучка Пізнайка, з'явилися такі колоритні персонажі, як заєць Марко, білочка Проня, хом'як Ласунчик та англійці - пес містер Барті й вірний помічник Пізнайка, герой англомовних дисків, Войс. Матеріали готуються з урахуванням загальноосвітніх програм для шкіл. Детальніше можна дізнатися на сайті: http://posnayko.com.ua/

А цьому журналу виповнилось вже півстоліття. Не одне покоління українців знає, що “Малятко” завжди тішить своїх маленьких читачів найкращими оповіданнями й віршиками, загадками і саморобками, розмальовками і кулінарними рецептами. А тепер тут є ще й різні конкурси: “Мої бабуся і дідусь”, “Добра справа”, “Ми – маленькі українці”. Разом із “Малятком” можна всією родиною малювати, складати вірші та оповідання. “Малятко” може стати вашим незамінним другом!


Журнал “Професор Крейд” – щомісячнй пізнавально-розважальний журнал для дітей 6-10 років. Герої журналу Мензурка, кіт Смик та Миша Шило разом з професором Крейдом знайомлять  юних читачів із тваринним та рослинним світом, географією, історією, фізичними явищами, космосом, українознавством та культурою інших народів. Кожен номер журналу складається з ігор, конкурсів, містить казки, жарти, загадки, тести. Видання виходить щомісяця, українською мовою зі спеціалізованими сторінками для вивчення англійської. Разом із кожним номером журналу читачі отримують спеціальний код доступу до нового музично-розважального додатка, який розміщується у розділі “Скарбничка розваг”.
Щомісяця вона поповнюється унікальними піснями та караоке, комп'ютерними іграми, цікавими аудіоказками та заставками на робочий стіл, яскравими картинками-розмальовками, пазлами, відеошколою зі створення оригінальних саморобок тощо.
Деталі дивіться на сайті: http://kraid.com.ua/



І нарешті, улюблений журнал малечі! Тут на малюка чекають захоплюючі пригоди в казковому лісі, де живе веселе ведмежа Вінні-Пух та його друзі: П’ятачок, Кролик, Ослик Іа-Іа, Тигр. В кожному номері – чудові ілюстрації, цікаві оповідання про природу, дитячі ігри та саморобки з природних матеріалів, розмальовки. Це веселий і пізнавальний журнал. 
Бажаю вам і вашим дітям приємних вражень і цікавих відкриттів!

Автор: Таровська Олена
Червень 2013 р.


8 коментарів:

Анонім сказав...

А моїм донечкам з усіх дитячих журналів найбільше подобається журнал "СМАЙЛИК". Дуже цікаве видання з безліччю головоломок, з повчальними та пізнавальними історіями. Крім того, цікаво та доступно зі СМАЙЛИКОМ вчити англійську мову, робити експерименти, які друкуються у кожному номері. А ще подобається те, що кожного місяця у журналі близько півсотні дітей виграють призи. Мої доньки теж приймають участь і надіються, що і їм пощастить щось виграти. І головне, журнал, на відміну від інших дитячих видань, доступний у ціні - лише 10 грн, і ЗОВСІМ без реклами. На мою думку, у дитячих журналах не повинно бути реклами. Було б непогано як би видавці це враховували.

Олена Таровська сказав...

Так, яскравий, цікавий і веселий журнал :) А ми, коли син був маленьким, англійську вчили разом із Пізнайком, до нього є диски і можна чути вимову, досить чітку, навіть для не дуже розвиненого фонематичного слуху.

Олена сказав...

а ми нашій Златочці купуємо журнал "Ангелятко". Там багато цікавих історій, віршиків, пісень. І навіть мені цікаво їй читати коротенькі нові оповідання, аніж усім відомі Білосніжку чи Попелюшку. А ще там є сторінка із саморобкою у кожному номері. В нас вже ціла колекція різні трактор, писанка, аптечка

Світлана сказав...

А я своєму синочкові передплачую Колобочок,просто там одразу є і завдання які розвивають логічне мислення ,і знання англійської.Він в мене вже в класі найкраще з хлопчиків по-англійськи розмовляє

Анонім сказав...

Всім привіт!
Я почала виписувати своему сину журнал, і хочу порадити його всі мама, називаеться ” Пізнайко”.
Журнал дуже веселий, в ньому багато цікавих ігор, та завдань на розвиток логіки.
Також, за допомогою журналу, мій сину вчить анлгійську.
Він є в різниз вікових категоріях, від 3 до 10 років.
Якщо вам немає чим зайняти дитину, спрабуйте їй виписати цей журнал, мого сина просто відідрати від нього не можна!
Раджу!!!
Провірено на собі!
http://posnayko.com.ua/ru/

Равлик сказав...

http://www.ravlyk.net.ua/pro-zurnal
Шановні батьки!
Передплатити журнал "Равлик" ви можете у всіх поштових відділеннях "УКРПОШТИ". Сторінка з інформацією про передплату у Каталозі на 2016 рік - 149. Інфомація про видання є в Каталозі - в тематичному та алфавітному показчику..
Індекси:
- помісячний - 86655: 17,27 грн. на місяць
- пільговий (на рік) - 86677: 172,47 грн. на рік (за 12 місяців)
Передплатити видання з жовтня ви можете онлайн. Для цього зайдіть
на сторінку http://presa.ua/ravlik.html?___SID=U
Далі за інструкцією. Запам'ятайте: якщо ви передплачуєте "Равлика" на рік за пільговою ціною, то у кожній графі з 12 місяців ставите "V".

Unknown сказав...

Привіт!
Ми – равлик та павучок! Ми ще не ходимо до школи, як і ти, і нас цікавить все на світі! А цей журнальчик розповідає про наші пригоди!
Ось що можна зустріти на його сторінках:
- наліпки для розвивальних завдань та розваг;
- англійська сторінка з нашим другом містером Снейком
- наліпки з літерами абетки;
- шнурівки, щоб твої пальчики були вправними;
- математичні ігри для тебе і твоїх братиків та сестричок;
- кумедні пальчикові іграшки;
- творча майстерня, де ти зможеш створити справжні картини із ниток, крупів, тканини та іншого незвичного матеріалу;
- пізнавальні сторінки, які розкажуть тобі про все на світі;
- розмальовки;
- безліч розвивальних ігор та завдань навчать тебе думати, писати, вирізати, бути уважним і творчим!
«Равлик» - це журнал для розвитку та розваг! Давай дружити? www.ravlyk.net.ua

Равлик TV сказав...

Застаріла інфррмація. Доктор Крeйд вжe рік нe виходить ..чи два...